Zene

2016.05.26. 14:55

A rockzene fenegyerekei

Alsóörs - Az idei Open Road Fest színpadán a rocktörténelem két ikonikus zenekara, a Helloween és a The Sweet is fellép, így a gyönyörű kétkerekűek mellett igazi rock- és metal- tombolás várható.

PLT-rendezvény

Bár a a magyar közönség nem túl gyakran találkozhat ezzel a két népszerű bandával, most Alsóörsön mégis ott lesznek a Helloween és a The Sweet tagjai, akik fergeteges rock- és metalbulival kecsegtetik az Open Road Festre érkezőket.

A fesztivál fő attrakciója a Helloween, a német power metal együttes, ami az Ironfist és a Powerfool tagjaiból alakult a '80-as évek elején. A banda egyike a német metal egykori úttörőinek, akik alapjaiban változtatták meg a zeneipart, és egy életre beírták magukat a metal történelmébe egyedi hangzásvilágukkal. Garantált, hogy a 2015-ös album legjobbjai, illetve az 1985 óta kiadott több mint 15 nagylemezről már jól ismert örökzöldek, mint az I Want Out vagy a Keeper Of The Seven Keys sem maradnak le a tracklistájukról.

A The Sweet máig az egyik legnépszerűbb glamrock-banda Fotó: archív

A szombati tombolás előfutára a The Sweet, ami nélkül a Kiss sem volna. Gene Simmons előbbi kijelentése nem áll messze az valóságtól, ugyanis a The Sweet a mai napig az egyik legnépszerűbb glamrock-banda.

Bár régen a rágógumipop jelzővel is illették a zenekar stílusát, az idő múlásával egyre több hard-rock elem is került a zenéjükbe, így rajongótáboruk is átalakult kicsit.

A két zenekarnak köszönhetően biztosra vehető, hogy idén is napfelkeltéig tartanak majd a bulik az Open Road Festen, és mindenki átélheti majd a Feel the freedom életérzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!