Zirc

2014.11.03. 13:57

A bécsi múzeumban tanultak

Zirc – Interaktív földrajz, fizika, biológia és kémia órát tartottak a Bécsi Természettudományi Múzeumban diákoknak.

Kutasi Zsófia

A zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola háromszáz tanulója közül kétszázhatvanan hat busszal látogattak el a múzeumba, ahol komplex reáltantárgyas órákon bővíthették tudásukat. Az iskola harmadik éve szervez ősszel kirándulást környező külföldi nagyvárosokba. Ilyenkor összekötik a kellemeset a hasznossal, és alkalmat teremtenek ismertetek gyűjtésére is – tudtuk meg Balázsné Györek Zsuzsanna intézményvezetőtől.

Az otthon maradt gyerekek sem unatkoztak, ők is kiránduláson vehettek részt. Az intézményvezető fontosnak tartja, hogy a tanulók minél több ismeretet szerezhessenek, legyenek nyitottak és érdeklődőek. A kirándulás is ennek a jegyében telt. A bécsi múzeumban minden adott volt ehhez, ahol széleskörű információkat kaphattak. A gyerekeknek szaktanárok segítettek eligazodni, és a reáltantárgyak mellett természetesen a művészettörténetet is behatóan tanulmányozhatták. A kirándulást a szülői munkaközösség is támogatta és segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!