Takarékos, látványos, tudatformáló

2017.11.17. 21:02

„Kevesebbet fogyaszt” a korszerűsített kollégiumi épület

Átadták a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma energetikailag korszerűsített kollégiumi épületét. A beruházás több mint 116 millió forintos pályázati támogatással valósult meg.

Az átadóünnepségen, balról: Horváth Attila iskolaigazgató, Sági István, a fenntartó intézmény főigazgatója és Domokos László műszaki ellenőr Fotó: Kelemen Gábor

Az átadóünnepségen elsőként Horváth Attila, a kedvezményezett intézmény igazgatója köszöntötte a vendégeket. Örömét fejezte ki, hogy egy megszépült és megújult épületet vehetnek át, a diákok nemcsak látványos, hanem energetikai szempontból is korszerű kollégiumot foglalhatnak el. Balázs Eszter, az iskola tanulója saját versével köszöntötte az új köntösbe bújó „koleszt”.

Az átadóünnepségen, balról: Horváth Attila iskolaigazgató, Sági István, a fenntartó intézmény főigazgatója és Domokos László műszaki ellenőr Fotó: Kelemen Gábor

Sági István, az intézményt fenntartó Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója is hangsúlyozta, esztétikai és fizikai szempontból jó állapotban lévő, komfortos épületet adhatnak át. Mindez közös munka eredménye, melyben részt vett az iskola, a fenntartó, a kivitelezők és nem utolsósorban a város, amely szűkebb gazdája a létesítménynek és partnere az intézménynek. A műszaki ellenőr véleményére is alapozva a kivitelezők munkáját magas színvonalúnak, korrektnek nevezte, és kiemelte, hogy a szakmai tudásuknak köszönhetően a határidő előtt két hónappal elkészültek a munkálatokkal.

A projekt több mint 116 millió forintos támogatással valósult meg. A szigetelés és a nyílászárócsere eredményeként az eddiginél lényegesen kevesebb energiafelhasználásra lesz szükség, ami nemcsak pénzbeli megtakarítás, de valamilyen szinten tudatformáló is a fiataloknak és az itt dolgozó kollégáknak, hogy érdemes a modern technológiai lehetőségeket kihasználni – mondta ünnepi beszédében a főigazgató. Örömét fejezte ki, hogy mind a kollégium, mind az iskola jó műszaki állapotnak örvend, ami a korábbi gazdáknak és az intézményben dolgozó kollégáknak is köszönhető.

Beszélt arról is, hogy a kormányzati szándékot ismerve lesz lehetőség további fejlesztésekre, amit a partnerekkel történő együtt gondolkodás során szeretnének is megvalósítani.

Domokos László műszaki ellenőr a projekt műszaki tartalmába avatta be a jelenlévőket. Szép feladatnak nevezte ezt a megbízatást, és kiemelte, hogy nagyon jó munkakapcsolatot sikerült kialakítani az intézmény dolgozóival. Mint mondta, több mindenhez kellett alkalmazkodniuk, így például az időjárási körülményekhez, és azt sem szabad elfeledni, hogy az épületnek a kivitelezés alatt folyamatosan be kellett töltenie a funkcióját. Összességében szép munkának nevezte azt, amit a kivitelező átadott, és köszönetét fejezte ki az együttműködésért a beruházás valamennyi szereplőjének.

Kelemen Gábor

civil tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!