Zirc

2016.04.22. 17:36

Jókor nyomta meg a gombot - Megnyílt Dulai Dávid természetfotó-kiállítása

Zirc – Jól alkalmazza a technika adta lehetőségeket – mondta Dulai Dávidról Mátyus Károly, a Bakony Fotóklub elnöke.

Kutasi Zsófia

Az elnök Dulai Dávid Nyitott szemmel című, első önálló fotókiállításának megnyitóján méltatta a fiatalember képeit. Kiemelte, az alkotó a téma kivitelezésére és a színharmonizációra is figyel. A madarakat jellegzetes tevékenységeik közben örökítette meg, a fényképezőgépen akkor nyomta meg a gombot, amikor arra szükség volt.

Dulai Dávid célja, hogy bemutassa a természet szépségeit és felhívja a figyelmet a természetvédelmi problémákra
Fotó: Kutasi Zsófia

Az egyetemista Dulai Dávid 2010 óta foglalkozik fotózással. Az azt megelőző időszakban madarászott, ezért első "célpontjai" a madarak voltak. Emellett ma már bármit szívesen fotóz, többek között növényeket, rovarokat. A fotózás öröme mellett célja, hogy bemutassa a természet szépségeit és felhívja a figyelmet a természetvédelmi problémákra. Fontos számára továbbá a hazai természeti értékek bemutatása. Azt vallja, nem kell messzire utazni a természetfotózáshoz, elég a közvetlen környezetünkben nyitott szemmel járni.

A tárlat megnyitóján beszélt a képek keletkezésének körülményeiről, részleteiről. Elmondta, a fotók tavasztól őszig készültek, volt, hogy kora hajnalban, a felkelő nap első sugarainál fotózott. Megörökítette a hortobágyi hangulatot, virágokat, rovarokat, kárókatonát és dám bikát is.

Az időszaki természetfotó-kiállítás a Föld napja alkalmából nyílt meg az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeum Sarok Galériájában, az eseményen közreműködött Dulai Dóra népdalénekes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!