mézeskalácsfalu

2017.12.17. 08:15

Ki találja meg a manócsínyeket?

Második alkalommal nyílt meg a mézeskalácsfalu a zirci Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban, Bognár Anita mézeskalács-készítő kezdeményezésére.

Müller Anikó Hanga

Felnőttek és gyermekek egyaránt izgalommal keresik a manócsínyeket Fotó: a szerző

A kiállításhoz kapcsolódóan manócsíny-kereső játékot hirdettek a szervezők. Az idei kiírásban ugyanis szerepelt, hogy a „telektulajdonosok” a házikók mellé álmodjanak meg valamilyen manó-csínyt, elképzelve, amint az apró lények éjjel előbújnak rejtekhelyükről és reggelre megtréfálják a ház lakóit.

Felnőttek és gyermekek egyaránt izgalommal keresik a manócsínyeket Fotó: a szerző

A játék lényege, minél több tréfás dolgot keresni. Az alkotók fantáziadús ötleteket találtak ki és formáltak meg, Zirc neve tükörírással szerepel, a hóember fejen áll, a télapó, a fenyőfa, a szánkó, a rénszarvas a tetőn csüng, a bokor tövében, a hóban partra vetett hal tátog és tavirózsa virul, lufik ereszkedtek a kéményre, piros hó lepi el a háztetőt. A három legtöbb manócsínyt felfedező játékos Bognár Anita által készített mézeskalács díszt kap jutalmul december 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!