Ajka

2014.02.05. 18:39

Negyedik ütem is lehet

Ajka - A rezsicsökkentés eredményeiről tartott sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a harmadik ütemet akár a csökkentés egy negyedik üteme is követheti a jövőben.

Tóth B. Zsuzsa

Szerdán Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje szólt a további tervekről. Lasztovicza Jenő hangsúlyozta a nonprofit szolgáltatók létrehozásának fontosságát, valamint elmondta, hogy kilátásba helyezték a cégek rezsicsökkentésével kapcsolatos lehetőséget is. Budai Gyula az energiafüggőség megszüntetésének lehetőségéről szólt. Véleménye szerint kormányváltás esetén a rezsicsökkentés eltörlésével kell számolni. A Fidesz frakció már döntött a harmadik ütem indításáról, április elsejétől a gáz 6,5, szeptembertől az áram 5,7, októbertől a távhő ára 3,3 százalékkal csökken. Cáfolta az alternatív energiákkal való kiváltás lehetőségét. Elmondta továbbá, hogy a Paks II. a magyar háztartások energiafogyasztásának a 60-70 százalékát biztosítaná. A sajtótájékoztatót követően toborzót rendeztek a rezsicsökkentés eredményinek védelmére létrejött magyar csapathoz. a fórumon több, mint kétszázötvenen vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!