Hatalmas tömeget vonzott

2017.10.03. 20:00

Az alsóörsi palacsintafesztivál szervezői nem számítottak ekkora érdeklődésre

Először rendezték meg a Sirály parkban a palacsintafesztivált, a János Pince Udvarház és a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület szervezésében.

Szendi Péter

Nagy tömeg volt az első alsóörsi palacsintafesztiválon – a szervezők nem számítottak ilyen sok érdeklődőre. A tapasztalatokból leszűrik a tanulságokat, és igyekeznek jövőre kiküszöbölni a hibákat Fotó: Szendi Péter

Mintegy háromezer ember szerette volna megkóstolni a különféle palacsintákat. Többen bosszankodva és éhesen mentek haza a rendezvényről.

Sosem látott tömeg volt a Sirály parkban. Nehezen találtam én is parkolót, holott a meghirdetett időpont előtt érkeztem meg mintegy fél órával. Már ekkor érezhető volt, hogy a hétvégi jó idő és a rendezvény kiváló propagálása, sok embert vonz a Balaton-partjára. Ugyan az önkormányzat nem volt szervezője a mostani eseménynek, de Hebling Zsolt polgármester készségesen állt lapunk rendelkezésére.

– Az önkormányzat igyekszik megadni minden segítséget a helyi szervezeteknek, így a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesületnek is, akik már jó néhány sikeres rendezvényt lebonyolítottak a településünkön. Magát a kezdeményezést jónak tartottuk, mert maximálisan egyetértettünk abban, hogy a Balaton ősszel is szép, és érdemes ekkor is programokat szervezni. Személy szerint engem is meglepett ez a hatalmas tömeg. Az eseményt hamarosan kiértékeljük.

Nagy tömeg volt az első alsóörsi palacsintafesztiválon – a szervezők nem számítottak ilyen sok érdeklődőre. A tapasztalatokból leszűrik a tanulságokat, és igyekeznek jövőre kiküszöbölni a hibákat Fotó: Szendi Péter

– Az önkormányzat nevében kérek elnézést mindenkitől, akiket kellemetlenség ért. Évek óta építjük, hogy a vendégek, családok elégedetten távozzanak a településünkről. Nem véletlenül lett a jelmondatunk az, hogy Alsóörs vár, marasztal, visszavár. A jövőben még jobban odafigyelünk az ilyen jellegű eseményekre, amelyet ugyan nem az önkormányzat szervez, de mégis esetlegesen Alsóörs hírnevét csorbíthatja – mondta Hebling Zsolt polgármester.

Zakar Zelinda, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület munkatársa sajnálattal látta, hogy rengetegen bosszankodtak a meghirdetett palacsintafesztivál szervezési színvonala miatt. – Egyesületünk a rendezvény főszervezőjeként ezúton kér mindenkitől elnézést, akiknek élmény helyett csalódást okozott a fesztivál. Bevalljuk, arra nem számítottunk, ami vasárnap történt. A fesztivált eredetileg ötszáz, de maximum ezer fő részvéte- lével terveztük, ehelyett leg-alább háromezren jöttek el, amire nem voltunk felkészülve. A rendezvényt gyakorlatilag nulla forintból szerveztük, lelkes civilek és önkéntesek vállalták el, hogy megvendégelik az érkezőket. A „fabatkák” ára csak a költségek egy részét fedezte. Nem üzleti érdek vezérelt minket, hanem a község turizmusa iránti elkötelezettség. Meg akartuk mutatni, hogy a Balaton ősszel is tud élményt nyújtani. Úgy látszik, ebben igazunk volt, az odaérkezők száma ezt túlontúl is bizonyította, és ebben tévedtünk is egyben.

A közösségi hálón megfogalmazott kritikákat a szer-vezők köszönik, a hangvételüket megértik, az egyesület tagjai is hasonlóan reagáltak volna, ha becsapva éreznék magukat. A tapasztalatokból leszűrik a tanulságokat, és igyekeznek jövőre kiküszöbölni a hibákat. – Mert nem adjuk fel, jövőre is megcsináljuk! Meg szeretnénk mutatni, hogy lehet ezt jobban, még akkor is, ha nem állnak a háttérben sokmilliós érdekek és támogatások. Még egyszer elnézést kérünk mindenkitől, kiváltképp a kisgyerekektől, a családoktól, akiknek bosszús órákat okoztunk. Reméljük, az őszi Balaton szépsége és a napsütés valamennyire kárpótolt mindenkit – zárta szavait Zakar Zelinda.

Voltak, akik elégedetten távoztak a fesztiválról. Egyházy Csilla férjével és barátaival kerékpározott át Csopakról, kihasználva a jó időt. Ők még időben „fabatkához” jutottak,

és ötféle palacsintát kóstol-tak meg, meggyes, barackos, nutellás, málnás és túrós ízesítésűt. – Kiválónak tartom az ötletet, hogy a szezont ilyen jellegű rendezvényekkel meghosszabbítsák. A palacsinta olyasvalami, amivel mindenkit meg lehet szólítani. Engem is meglepett ez a sok ember, tartok tőle, hogy a felének nem jut majd palacsinta. Javaslom az alsóörsi szervezőknek, hogy jövőre egész naposra szervezzék ezt a remek eseményt.

Csilla jóslata végül sajnos bevált, többen bosszankodva és éhesen mentek haza. Mindenesetre az ötlet jó, de van még rajta mit csiszolni. Az emberek kedvét pedig ne vegye el egy esemény a településtől, mert Alsóörs továbbra is vár, marasztal, visszavár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!