Badacsonytomaj

2014.09.25. 16:25

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Orbán Péter

Badacsonytomaj - A városban hatan pályáznak a polgármesteri pozícióra, a Naplóban ezúttal Orbán Péter független jelöltet mutatjuk be.

Tóth B. Zsuzsa

Orbán Péter képviselő-testületi tagként öt évet töltött el. Most számadást készített arról, mely dolgok sikerültek, és hol van javítani való.

Célja tenni azért, hogy a város visszaszerezze központi szerepét a térségben. Érdemi munkára ösztönző képviselő-testületre van szükség, a képviselők kemény, önzetlen, a település érdekeit az egyéni érdek elé helyező, kitartó munkájára. Fontosnak tartja a megfelelő gazdálkodást, a kötelezettségek teljesítése után, a költségvetésben rendelkezésre álló pénzeszközök megfelelő célokra történő felhasználását. A pályázati lehetőségekhez önerő megteremtését, amely még több pénz tud hozni a településnek.

Úgy véli, a tervezett felújításokat, munkálatokat az infrastrukturális fejlesztéssel, utak, járdák felújításával, kiépítésével kell kezdeni. Aztán tovább gondolkodhatnak a település arculatának kedvező kialakításán.

Orbán Péter szeretné a lakosságot minél többször megszólítani

Fel kell tárni, hogy a város fejlődését szolgáló beruházások elindítása miért maradt el, újabb tárgyalásokat kell kezdeményezni, siettetni a megvalósításokat, amelyek az életminőséget javítják. Létre kell hozni az új kereskedelmi központot és az idősek otthonát, hasznosítani kell a hathektáros területet. Érdeke a városnak a vállalkozások támogatása, munkához juttatása. Minél több vállalkozás sikeres, annál több munkahely jön létre. Ez nagyon fontos a helyi polgárok megélhetése szempontjából.

A település jól működő borturizmusa mellett újabb irányvonalak megteremtését kell kialakítani. A másféle érdeklődési körrel bírók és az odalátogatók számára legyen több vonzóerő.

Munkája során szeretné a lakosságot minél többször megszólítani, velük együtt elgondolkodni, ötleteiket, javaslataikat figyelembe venni. Elengedhetetlenek a közös célok, amelyekkel kialakíthatják a felemelkedő utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!