Balatonfüred

2013.10.25. 13:01

A balatoni táj képekkel elmesélve

Balatonfüred - Az elsők képektől a napjainkban készült művekig mutatja be munkásságát a városban élő Pálffy Károly festőművész a Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériájában a csütörtökön megnyílt kiállítással.

Győrffy Árpád

A Balatoni évtizedek ecsettel című tárlat több mint negyven képe mintegy 45 évet ölel fel. A festmények többsége a balatoni táj, a tájban élő épített örökség szépségeit, a Balaton vizének és a fénynek játékos egymásra találását mutatja be a művész adott korhoz tartozó látásmódja szerint. Több képet láthatunk Pálffy Károly jellegzetes aranybarna árnyalataival festve. A megnyitón a képeket Molnár Judit, az önkormányzat humán bizottságának elnöke ajánlotta a mintegy száz főnyi érdeklődő és a későbbi látogatók figyelmébe. Szűcsné Sallai Margit, az Eötvös iskola tanára énekével, prózamondással tette bensőségesebbé a hangulatot. A kiállítást december 9-ig lehet megnézni a hivatal félfogadási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!