Balatonfüred

2013.04.23. 11:37

Összevonják a balatonfüredi intézményeket

A városi rendőrkapitányság beszámolóját is meghallgatják a képviselő-testület április 25-én 13 órakor kezdődő ülésén a polgármesteri hivatal tanácstermében.

Győrffy Árpád

A tervezett napirend szerint több más mellett elfogadják a tavalyi gazdálkodásról szóló beszámolót és a jövő évi költségvetés koncepcióját, meghatározzák az idei lakásgazdálkodási irányelvek, döntenek az Állami Szívkórház mögötti parkoló hasznosításáról.

Az ülésen szerepel egy a kulturális intézmények integrációjára vonatkozó javaslat is. A Cserép László és Lakatosné Kositzky Anett által készített előterjesztés szerint ma a rendelkezésre álló humán- és gazdasági erőforrások szétforgácsoltsága miatt pazarló és koordinálatlan a működés, ezért a jelenleg önkormányzati intézményként működő Városi Művelődési Központot és a Kisfaludy Sándor Kulturális és Színházfenntartó Nonprofit Kft-t beolvasztanák a Vaszary-villát és a múzeumokat működtető FüredKult Kft-be. Az átalakulás előtt rendezik a FüredKult 13 milliós mérleghiányát. Az írásos javaslat szerint a FüredKultot a jövőben társügyvezetőként Lakatosné Kositzky Anett és Cserép László vezetné. Igaz, a szervezeti modellt bemutató ábrán csak egy ügyvezető szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!