Balatonfűzfő

2016.09.05. 19:30

Folytatják a megkezdett munkát

Balatonfűzfő - Nagyszabású ünnepséggel és díszvacsorával ünnepelte fennállása 35. évfordulóját a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete a napokban.

Marton Attila

Hegedűs Józsefné, az egyesület elnöke köszöntőjében kiemelte, 1981-ben 93 taggal alakult a szervezet, amely jelenleg kilenc helyi csoporttal és összesen 3628 taggal működik. Az elmúlt évtizedek eredményei közül kiemelte, Borgátán oktatási rehabilitációs és szabadidős üdülő épült, és létrehoztak egy megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatását végző vállalkozást, amely ma több mint ezer munkavállalóval végzi tevékenységét.

Hegedűs Józsefné, az egyesület elnöke az elmúlt évtizedek eredményei közül kiemelte, létrehoztak egy megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatását végző vállalkozást, amely ma több mint ezer munkavállalóval végzi tevékenységét. Mellette Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár
Fotó: Pesthy Márton

Az ünnepségen több elismerést is átadtak. Az országos szövetség díját már korábban átvette Hegedűs Józsefné és Osváth László, míg Somos Antalné és Horváth Jenő a balatonfűzfői ünnepségen kapták meg. Posztumusz kitüntetést adományozott az egyesület az alapító-elnök Benkő Pálnak és a szervezetet 1996 és 2014 között vezető Glück Ferencnek. Arany és ezüst fokozatú elismeréssel díjazták azokat az egyesületi tagokat, akik kiemelkedően munkát végeztek az egyesületért, míg az alapító tagok oklevelet vehettek át. A Veszprém megye mozgássérültjeiért kitüntetést Gróf Tibornak, a Vágfalvi Ottó Művelési Központ és Könyvtár igazgatójának adományozták.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtitkára megnyitójában hangsúlyozta, az egyesület az elmúlt három és fél évtizedes tevékenységét nem csupán a fogyatékkal élőkért, hanem a hazáért végezte. Chikán Csaba, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ) elnökségi tagja elmondta, az egyesületet a munkahelyteremtés és a kulturális tevékenysége is kiemeli az ország többi szervezete közül, míg Szakály József, a MEOSZ titkára arról beszélt, megpróbálják visszaszerezni sorstársaiknak azokat a juttatásokat, amelyek az elmúlt években megszűntek.

Az elismerések átadását kulturális műsor követte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!