Balatonkenese

2016.03.20. 17:52

Kistermelők borai versenyeztek Kenesén

Balatonkenese - A település borát is megválasztották a Kelet-Balatoni Borlovagrend által ötödször megrendezett kézműves borok versenyén.

Marton Attila

A megmérettetésre 115 mintát neveztek, a korábbiaknál több, közel harminc bor érkezett balatonkenesei gazdáktól. A nedűket három bizottságban összesen tizenöten értékelték, a bírálók Balatonkenese 2016. évi borának választották meg Győrfi Károly tavalyi évjáratú sauvignon blanc-ját.

A helyi termelők közül nagyarany minősítést kapott Keresztes János zenit boráért és Juhász Tibor kékfrankosáért, míg a környékbeli termelők közül az alsóörsi Csuhai Ernő merlot-jával, az enyingi Kékes István rajnai rizlingjével érdemelte ki a nagyarany elismerést, valamennyi díjazott bor 2015-ös évjáratú.

Vér Lászlóné Irénke adta át a város bora elismerést Győrfi Károlynak, mellettük Kürthy Lajos, a borlovagrend
alelnöke (Fotó: Győrfiné Virág Irma)

A versenyen összesen 18 arany, 54 ezüst és 30 bronz minősítést, valamint hét dicsérő oklevelet is átadtak, Mihalovics Miklós cabernet sauvignonjával a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének különdíját érdemelte ki a borlovagrend református pincéjében megrendezett versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!