Belföld

2009.09.23. 09:26

My Fair Lady, Hair, Carmen és Dózsa a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Szeged – A My Fair Lady, a Hair, a Carmen és a Dózsa című táncjáték, egy operettgála, valamint a jövőre százéves Délmagyarország című napilappal közösen szervezett koncert szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es műsorán - jelentette be Bátyai Edina, a fesztivál igazgatója szerdán a Tisza-parti városban.

MTI

"Az ország legnagyobb színházaként célunk, hogy a következő években is közönségbarát, saját produkciókat állítsunk színpadra" - mondta az igazgató a fesztivál jövő évi műsorát bemutató sajtótájékoztatón.

A program rendhagyóan már május 22-én elkezdődik az alapításának századik évfordulóját ünneplő Délmagyarország című napilappal közösen szervezett koncerttel. A két színpadon neves sztárok részvételével bemutatandó produkció egyik ötletgazdája és rendezője Kovács Ákos lesz.

A fesztivál első bemutatója július 2-án az operett és a musical műfajának határán mozgó My Fair Lady lesz, amelyet jövőre először játszanak a szabadtéri játékokon. A virágáruslány Eliza Doolitle és Higgins professzor, valamint Pickering ezredes történetét bemutató népszerű slágerek összesen ötször csendülnek föl a Dóm téri színpadon.

A szegedi nemzetközi néptáncfesztivál hagyományos záróeseménye az a gálaműsor, melyen valamennyi résztvevő hazai és külföldi tánccsoport színpadra áll. 2010-ben Szarka Tamás és Zsuráfszky Zoltán irányításával a gálaműsor egy Dózsa Györgyről szóló önálló előadás lesz július 16-án és 17-én.

A klasszikus operett rajongóinak egy gála nyújt majd remek szórakozást július 24-én.

Az évad operabemutatója Bizet Carmenje lesz július 30-án. Olyan áriákat hallhat majd a közönség mint a Torreádor-dal, Don José Virágdala vagy a Carmen által énekelt Habanera.

A fesztivál zárásaként augusztus 13-tól minden idők legnépszerűbb musicalét, a Hairt szintén saját produkciójaként állítja színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékok. A hippikorszak kultuszművét összesen hat alkalommal láthatja majd a közönség.

Bátyai Edina elmondta, hogy az előadásokra hamarosan elkezdődik a jegyek értékesítése, melyek ára az idei évadhoz képest nem változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!