Belföld

2009.11.13. 12:00

Tapolca: a város tovább működteti a kórházat (frissítve)

Tapolca - Amennyiben az üzemeltető cég írásban is megerősíti, hogy befejezi tevékenységét, a város mindenképpen átveszi a kórház üzemeltetését - derült ki a pénteki rendkívüli, zárt ülés utáni polgármesteri tájékoztatóból.

Szijártó János

Császár László elmondta, hogy korábban szóban ugyan elhangzott a veszteséges működtetéssel kapcsolatos, a kilépésre utaló kijelentés a Medisyst Kft. vezetője részéről, de írásban a mai napig nem kapott az önkormányzat semmilyen hivatalos álláspontot a tevékenység felfüggesztéséről.

Némileg sérelmezi is az önkormányzat, hogy a sajtóból kellett ezt megtudni, fogalmazott a polgármester. A tapolcai kórházat, a mezőtúri, körmendi és kőszegi egészségügyi intézménnyel együtt a Medisyst Kft. működteti, azonban a veszteséges üzemeltetés miatt nem tudja folytatni ezt a jövőben.

A tapolcai képviselő-testület azonban először szeretne betekintést nyerni az eddigi gazdálkodás menetébe, megismerni a jelenlegi anyagi helyzetet, a kintlévőségeket és adósságokat, hogy egyáltalán tervezni tudják az intézmény átvételét, és fenntartását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!