Belföld

2010.05.21. 10:57

Gázömlés Pilisvörösváron - hat házat kiüríttettek

Pilisvörösvár - Hat ház lakói biztonságos helyre távoztak, miután egy gáz főnyomócső megsérülése miatt ömlik a gáz a pilisvörösvári Szabadság úton - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője pénteken az MTI-vel.

MTI

Molnár Péter elmondta, hogy az elsődleges információk szerint egy építkezésen dolgozó munkások vágták át a gázvezetéket. A Fővárosi Tűzoltóság szakemberei a pilisvörösvári önkéntes tűzoltókkal közösen vízsugárral hígítják a szabadba távozó gázt.

A szóvivő szerint csak a sérült vezeték közvetlen környezetében van robbanásveszély. Emiatt az érintett útszakaszon lévő hat épületből távozásra kérték a lakókat, akik jelenleg ismerősöknél, rokonoknál tartózkodnak.

A gázművek hozzálátott a gáz elzárásához - közölte Molnár Péter, aki még nem tudta megmondani, hogy a lakásaikból kiköltözött emberek mikor térhetnek vissza.

A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület alelnöke korábban úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a vízművek egyik munkagépe vágta át a városközpontban a nagynyomású gázvezetéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!