Belföld

2010.05.20. 21:07

Házelnöki bejelentés az alkotmánymódosításról

Budapest - Az Országgyűlés Sajtószolgálata az MTI rendelkezésére bocsátotta a csütörtöki parlamenti ülés hiteles jegyzőkönyvének részletét, amelyet az alábbiakban közlünk.

MTI

Dr. Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke a következő bejelentést tette:

"A Házbizottság ülésezett és megvizsgálta az Alkotmány módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazásának körülményeit.

A frakciók képviselői megállapították, hogy az Országgyűlés elnöke a zárószavazás során gombnyomásos szavazást rendelt el. Ennek eredményét kihirdette. Ugyanakkor a Fidesz képviselőcsoportja házszabályszerűen név szerinti szavazást kezdeményezett, ezt az elnök elrendelte, de eredményét nem hirdette ki.

Az Országgyűlés mind az öt frakciója fontosnak tartja, hogy az Alkotmány módosítását ne kísérje vita. Ezért teljes egyetértés volt abban, hogy a gombnyomásos szavazás érvényes és eredményes volt. A kétszeri szavazást forgatókönyvi hiba okozta.

Mindezek alapján megerősítem, hogy az Alkotmány módosítását kezdeményező T/9 számú törvényjavaslatot az Országgyűlés érvényes szavazási eljárással 306 igen szavazattal, 16 nem szavazattal, 35 tartózkodással elfogadta."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!