Belföld

2013.08.27. 05:54

Busz és kamion ütközött a 83-as főúton (frissítve)

Karambolozott egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és egy tehergépkocsi a 83-as főút Győrhöz közeli szakaszán. A balesetben tizenöten sérültek.

Nagy Imre

Kedden reggel egy autóbusz és egy teherautó ütközött a 83-as főút 61-es kilométerénél, a Győrszemere és Győr közötti szakaszon. A baleset körülményeit egyelőre vizsgálja a rendőrség, ám annyit megtudtunk, hogy a busz egy győri autóipari nagyüzem éjszakai műszakos dolgozóit szállította hazafelé Takácsiba, illetve Pápára.  

A helyszínre nagy erőkkel érkező mentők nyolc könnyebb sérültet, köztük a teherautó vezetőjét, a győri kórházba szállították, hét sérültet a helyszínen láttak el.  A főutat a mentés idejére lezárták, a forgalmat elterelték a rendőrök, 14 óra 30 perctől teljes szélességében járható volt az útszakasz.

Felborult kamion a 83-as főúton, a kajárpéci lehajtónál, ahol a teherkocsi egy munkásokat szállító busszal ütközött  (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Kunszt Szabolcs, Takácsi polgármestere azonnal utánajárt a történéseknek. Mint megtudta, a buszon egyetlen takácsi utas ült, ő nem sérült meg, épségben, egészségesen hazatért. A fiatalember a történtekre nem emlékszik, hiszen az éjszakai műszakot követően a dolgozók, köztük ő is, bólogattak, aludtak a buszon. Ennek is tudható be, hogy a sérültek nagyobb része arc-szem-és fejsérülést szenvedett. Úgy véli, a teherautó oldalról ütközött a busznak.

A település polgármesterétől azt is megtudtuk, hogy a munkavégzés iránya Pápáról egyre inkább Győr felé tevődik át, a 30-as korosztály nagy része a város üzemeiben keres munkát. A győri gyár ezért is indít menetrendszerű járatokat a környező településekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!