Belföld

2010.03.10. 18:01

Antallt nem küldték, hanem hívták

Veszprém - Kuti Csaba az MDF tagjai nevében visszautasítja Bíró Zoltán Antall Józseffel kapcsolatos vádjait.

Győrffy Árpád

Az MDF megyei elnöke szerdán sajtótájékoztatón reagált Bíró Zoltánnak, az 1980-as évek végén még mozgalomként működő MDF egykori elnökének a Nemzeti Fórum Akadémiáján elhangzott állításaira, miszerint Antall Józsefet úgy küldték a pártba. Kuti Csaba érthetetlennek nevezte, hogy miért kell egy 17 éve halott ember emlékét primitív, rosszindulatú, képtelenség határán járó megnyilatkozásával megsérteni.

A sajtótájékoztatón részt vett Papp Sándor professzor, aki Antall József miniszterelnöksége idején MDF-es képviselőként dolgozott. Bíró Zoltán kijelentését a nyilatkozó saját, 1991-1993 közötti írásaiból, nyilatkozataiból idézett részletekkel cáfolta meg. Mint ezekből kiderül, Antall Józsefet barátja, Csoóri Sándor javaslatára kérték fel különböző politikai feladatokra, majd ugyancsak Csoóri ajánlására javasolta Bíró Zoltán is pártelnöknek saját visszavonulása után.

Papp Sándor a sajtón keresztül arra kérte Bíró Zoltánt, hogy amennyiben a jövőben nyilatkozatot tesz, olvassa el korábbi írásait, nyilatkozatait.

A sajtótájékoztatón Kuti Csaba bejelentette, hogy változás történt a párt jelöltjei között. A 4. számú tapolcai választókerületben Mészáros László újságírót indítják a választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!