Belföld

2009.02.04. 03:29

Előremenekülnek - A válság ellenére fejlesztések megyeszerte

<b>Megyei körkép</b> - A válság kapcsán naponta olvashatunk tömeges elbocsátásokról, ezért megkérdeztük, az önkormányzatok mit tesznek a munkahelyek megőrzéséért.

Szabó Péter Dániel

Több száz embernek adhat munkát a megyeszékhelyen az 1,1 milliárdos összköltségű Kolostorok és kertek turisztikai fejlesztés. 

A jelentős beruházás fedezetét a Közép-dunántúli Operatív Programban e célra nyert 860 millió forint adja, a tervek szerint a Kiskúti csárdától a Remete hídig újíták fel a völgyet. 

Jelentős fejlesztések várhatók Balatonfüreden is, a Balaton-part Ékköve elnevezésű, közel kétmilliárdos városrehabilitációhoz az önkormányzat 270 millió forinttal járul hozzá.

Várpalotán az AHI Roofing tetőfedő elemeket gyártó világcég, valamint több kisebb vállalkozás megjelenése enyhítheti a munkavállalók helyzetét. 

Idén száz embert vesznek fel az új-zélandi tulajdonú üzembe, s ez valamelyest gyógyírt jelenthet a Berwin és az Okin (tervezett) bezárása után állás nélkül maradt helyieknek. Ajkán sajátos rendszert dolgozott ki a városvezetés a munkahelyteremtés támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!