Belföld

2009.07.28. 02:28

Palackozott ivóvíz - Szűrés után műanyag flakonokba töltik

Veszprém - Üzembe helyezték tegnap a Bakonykarszt Zrt. palackozóüzemét: a Bakonykincsét, karsztvizünket ezentúl a szolgáltatótól műanyag flakonban is hazavihetjük.

Németh F. Bernadett

Az ünnepséget tegnap a Bakonykarsztnál Kugler Gyula vezérigazgató nyitotta meg, majd adta át a szót Debreczenyi János polgármesternek, aki örömét fejezte ki, hogy kiváló minőségű, saját vizünkkel megjelentünk a piacon. 

Finn példa alapján a polgármester arra biztatott: legyünk büszkék nemzeti kincsünkre, a tiszta karsztvízre. A város első embere nemrégiben maga is ezt a vizet rendszeresítette a hivatalban. 

A folyadék nemcsak nyomelemekben gazdag, szinte ásványvíz minőségű, hanem kiváló fröccshöz is, mondta.

Kugler Gyula a beruházással kapcsolatban elmondta: a zrt. kizálólag karsztvizet szolgáltat, 101 településen kiváló minőségben. 

Van a megyében 19 település, ahol ez a minőség nem annyira jó és további tíz, ahol úgynevezett csecsemővizet kell biztosítania a zrt.-nek a víz magas nitráttartalma miatt. 

Van azonban négy kútja, melyből természetes ásványvíz minősítésű víz nyerhető. A Bakonykincse szűrt, palackozott ivóvíz. 

A projekt célja az volt, hogy tartalékoljanak ivóvizet katasztrófahelyzetekre, hogy védőitalként szolgáljon (első megrendelőjük a közüzemi zrt. volt), hogy csecsemővízként adják, ahol szükséges és hogy kedvező áron értékesítsék. Nagykereskedelmi forgalomban nem kapható, de a cégnél kartonban megvehető.

Az ünnepség ezután szakmai előadással, majd a hatvan négyzetméteres miniüzem, a palackozó megtekintésével folytatódott, s a vezérigazgató bemutatta a cég új felszereléseit, gépeit, valamint a szoborparkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!