Belföld

2009.06.16. 09:42

Pénzbüntetésre ítélték a szellemi fogyatékosokat alázó csurgói rendőröket

Pécs - Pénzbüntetésre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában annak a három rendőrnek a büntetését, akiket első fokon még felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtottak, amiért 2007-ben szellemi fogyatékosokat aláztak meg a csurgói rendőrőrsön.

MTI

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntető tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság korábbi határozatát és a vádlottakat hivatali visszaélésben mondta ki bűnösnek. Büntetlen előéletük, a cselekmény elkövetéséig tanúsított jó magatartásukra és rendőri munkájukra tekintettel azonban látott esélyt a nyolc hónap, illetve egy-egy évre szóló, de két évre felfüggesztett szabadságvesztés enyhítésére.

A három rendőr 2007. február 7-én az őrsre érkezett két szellemi fogyatékos gyanúsítottnak képességét meghaladó kérdéseket tettek fel, őket megalázó feladatok elvégzésére vették rá azért, hogy szórakozzanak rajtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!