Borosta

2011.07.31. 08:11

A jótékony flörtölés

Nemrég egy érdekes kutatás eredményeit publikálták kaliforniai tudósok, melyből kiderült, hogy a férfiember hogyan lehet egészségesebb. Nos, a titok nyitja nem a gyümölcs- vagy zöldségfogyasztás, sőt, még csak nem is a konditerem.

Horváth-Balogh Attila

Soha nem találnák ki: ebben a történetben is igaz a szólás, miszerint keresd a nőt! A tudósok nem kevesebbet állítanak, mint azt, hogy a szép nőkkel flörtölő férfiak jobban érzik magukat. Persze, nincs ebben semmi turpisság, egyszerű élettan az egész.

Ugyanis miközben egy férfi dekoratív hölggyel flörtöl, felgyorsul a kellemes közérzetért felelős hormonok, a tesztoszteron és a kortizol kiválasztása. Ezekkel hozható összefüggésbe a megnövekedett életkedv és a jó közérzet. Férfitársaim, ha beindulnak a hormonjaik, ezek szerint bátran hivatkozhatnak arra: csak az egészségüket védik.

A kutatás azt is kimutatta, hogy a férfiakkal történő kommunikáció ennek éppen az ellenkezőjét váltotta ki. Ebből fakadóan egy férfinak jobb a nőismerőseivel beszélgetni, mint a haverokkal a kocsmában. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!