Borszörcsök

2017.07.10. 07:05

Csak köszönet jár

BORSZÖRCSÖK Csak köszönet jár azért, amit önkéntesen, társadalmi munkában tesznek a helyi közbiztonság érdekében - hangsúlyozta Kórosi Tibor, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetségek elnökhelyettese a járási polgárőrnapon.

Penk Tímea

Először rendeztek a devecseri kistérség falvainak polgárőrvezetői járási találkozót, amelyen új tagok tettek esküt Bitai Sándor pápai régióvezető alelnök előtt. A fogadalmi szövegben elmondták, önként csatlakoznak a szervezethez, szabad idejükben, ellenszolgáltatás nélkül teljesítenek bűn- és balesetmegelőző feladatokat, közreműködnek a közbiztonság megőrzésében, a katasztrófák és vészhelyzetek elhárításában, valamint élen járnak a természet és a környezet védelmében is.

Bitai Sándor, Gerecs István, Kórosi Tibor, Modori László, Séfer Béla, Kristóf János Fotó: Penk Tímea

Modori László polgármester és Kristóf János járási koordinátor, kertai polgárőrelnök köszöntője után Kórosi Tibor beszélt az együttműködés fontosságáról. Hangsúlyozta, a járás polgárőrei megyei szinten is kiválóan teljesítenek, miközben csak köszönet jár a munkájukért. Gerecs István rendőr alezredes, a Devecseri Rendőrőrs parancsnokhelyettese a polgárőrök iránti tiszteletét és megbecsülését fejezte ki. A polgárőrök a rendőrség munkáját is segítik.

A polgárőrnapon az egyesületek sütöttek, főztek, a rendőrség technikai és kutyás bemutatót tartott, tűzoltók és mentők érkeztek. Felléptek a kamondi nótások a noszlopi hagyományőrzők és táncosok, a somlóvásárhelyi énekesek, a kolontári dalosok és táncosok. Lövészet, légvár, arcfestés és kézműves foglalkozás is színesítette a programot. A rendezvényt utcabál zárta.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!