Bulivan

2013.09.18. 07:18

Dupla évfordulót ünnepelnek az Arénában

Három veszprémi csapat, a Sántakutya, a Wetwood és az LGT Emlékzenekar ad közös, születésnapi koncertet péntek este a Veszprém Arénában.

Szabó Péter Dániel

Az LGT Emlékzenekar a huszadik, a Wetwood zenekar pedig a tizedik születésnapját ünnepli idén. A két népszerű veszprémi csapat ezért úgy döntött, közösen, egy hangulatos, s nem mellesleg ingyenes hazai pályás koncerttel teszik emlékezetessé a kerek évfordulót. Első körben augusztus végén ünnepeltek volna szabadtéren, ám az időjárás keresztülhúzta számításaikat. Második körben így helyszínként aztán már a hétvégén szintén születésnapot, szám szerint az ötödiket ünneplő Veszprém Arénára esett a választás, ott ugyanis az égi áldástól függetlenül, méltó környezetben ünnepelhetnek lelkes közönségükkel. Vendégként meghívták még az idén hároméves, azaz a két nagy testvérhez képest ifjú, ám jófajta rockzenét játszó Sántakutya zenekart, hogy pénteken 19 órától nyitányként muzsikáljanak a remélhetőleg szép számú közönségnek.

Születésnapi koncertet ad a 20 éve alakult LGT Emlékzenekar is. Képünkön Süle Zsolt énekes és Nyakas Krisztián basszusgitáros (Fotó: Szabó Péter Dániel)


- Mérföldkő ez az este a fellépők, s a Vekkord Összművészeti Egyesület életében egyaránt. A társaság eredetileg azzal a céllal alakult a tavalyi esztendő végén, hogy felkarolja és lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra veszprémi zenekaroknak, előadóknak, művészeknek. A hazai pálya ellenére sem mindig van rá mód ugyanis, hogy koncerteken és kiállításokon szerepeljünk. Több sikeres rendezvényünk is volt az év folyamán, ám a mostani mindenképp csúcspontnak számít. Eljutottunk ugyanis oda, hogy három veszprémi zenekar a megyeszékhely legnagyobb koncerthelyszínén, az arénában léphet színpadra egy önálló bulin. Ennek megfelelően igyekszünk emlékezetes estét prezentálni - mondta el kérdésünkre Szoboszlay Zsolt, a Vekkord alelnöke, egyben a Sántakutya zenekar basszusgitárosa.

A program pénteken 19 órakor kezdődik. Nyitányként a Sántakutya lép fel, majd 20.45-től a Wetwood, 22.30-tól pedig az LGT Emlékzenekar csap a húrok közé.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!