Toleranciáról diákoknak

<b>Veszprém</b> - A budapesti amerikai nagykövetség politikai osztályának vezetője volt az Amerikai Kuckó vendége a napokban, <em>Dan D. Koski</em> két veszprémi gimnáziumban tartott előadást a toleranciáról.

Gaál Julianna

- Minden társadalomnak biztosítania kell azt, hogy polgárainak egyenlő elbírálásban legyen része, és minden tagja mentes legyen bármiféle diszkriminációtól és előítélettől - ismertette az Amerikai Egyesült Államok álláspontját Dan D. Koski, aki azt is kifejtette, hogy a tolerancia a mindenkori amerikai nagykövet számára az egyik legfontosabb kérdés. 

A nagykövetség tisztségviselője a Vetési és a Lovassy gimnázium tanulóinak tartott angol nyelvű előadáson egy dokumentumfilmet vetített le, mely Jane Elliot tanárnő 1968-ban, a 99 százalékban fehérek lakta Iowa állam egyik kisvárosi iskolájában végzett kísérletét mutatta be. 

A tanárnő szemük színe alapján válaszotta külön a nyolcéves gyermekekből álló osztályt, előjogokat adva a kék, majd a barna szemű gyermekeknek, ezzel illusztálva a kizárólag bőrszín alapján történő szegregáció értelmetlenségét. 

A tolerancia témakörének feldolgozására buzdítják a középiskolás diákokat, a budapesti amerikai nagykövetség meghirdette ugyanis a Tolerancia Video verseny 2009-et, melyre egy percnél nem hosszabb, kreatív és gondolatébresztő videoklippeket várnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!