Várpalotai képviselő-testületi ülés - Egymilliós orvosi eszközpark

<b>Várpalota</b> - Az önkormányzat egymillió forintért megvásárolja <em>Dr. Birtalan Péter</em> orvosi eszközparkját, hogy az egészségügyi ellátás zavartalan legyen a hármas számú háziorvosi körzetben.

Szabó Péter Dániel

Erről egyhangúan, 14 igen szavazattal döntött kedden a várpalotai képviselő-testület. A háziorvosi feladatokat 2008. végéig Dr. Birtalan Péter látta el, ám a Tési-dombon található Bakony utcai rendelőre kiadott működési engedélyt december 10-től visszavonta és törölte a nyilvántartásból. 

A feladat ellátásának kötelezettsége így visszaszállt az önkormányzatra, amelyet helyettesítéssel oldottak és oldanak meg. Három orvos váltásban ügyel a hármas körzetben, ám a zavartalan munkához szükség van a teljes orvosi eszközparkra. 

- Gyógyszerekből és kötszerből csupán a minimális mennyiség található meg a rendelőben, ezért kérem az önkormányzatot, hogy mielőbb szerezze be a szükséges fogyóeszközöket, jelenleg ugyanis mindhárman a saját készletünkből végezzük az ellátást - hangsúlyozta Tóthné Dr. Bakonyi Csilla képviselő, aki maga is vállal helyettesítést a közel 1800 fős körzetben. 

- A rendkívül hideg időjárásra való tekintettel intézkedési terv készült az önkormányzatnál. Az önkormányzati tulajdonú erdőből fát vágatunk ki, s a Közüzemi Kft. segítségével szétosztjuk a rászorulók között, hogy egy várpalotai otthonban se fázzanak az emberek - mondta el a testületi ülés végén Katona Csaba alpolgármester. 

Az igények felmérését holnap kezdik a település több részén, hogy valóban az arra rászoruló családok kapjanak a városi tűzifából.    
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!