Eggyel több a kelleténél - Szereljük le együtt!

<b>Balatonfőkajár</b> - Az aljától a tetejéig táblákkal van kidíszítve a település központjában látható tartóoszlop, amire négy darab jelzést helyeztek el. A helybelieknek valószínűleg nem okoz gondot, mert már megszokták, de az átutazónak akár problémái is akadhatnak az értelmezéssel.

Halmos György

Egy oszlopon legfeljebb három jelzőtábla lehet, a vezető ugyanis ennyit képes felfogni és értelmezni egyszerre - közölte érdeklődésünkre Danyi József, a Magyar Közútkezelő Kht. megyei igazgatóságának forgalomtechnikai és közútkezelési osztályvezetője. 


Az aljától a tetejéig táblákkal van kidíszítve a település központjában látható tartóoszlop
(Fotó: Gáspár Gábor)

A GKM-rendelet szerint egy tartóoszlopon három táblánál többet nem szabad elhelyezni, ebbe a szokványos kiegészítő-tábla (távolság, irány, időtartam) nem számít bele. 

A főkajári oszlopon azonban négy tábla található, ezek közül kettő ráadásul kiegészítő táblával van felszerelve. 

Az első egymás utáni veszélyes útkanyarulatokra hívja fel a figyelmet, a második arra, hogy fokozottan számolni kell az úttesten gyalogosok közlekedésével, a harmadik sebességkorlátozást jelent, míg a negyedik az egyenetlen úttestet jelzi.  Megvizsgáljuk a helyzetet, és intézkedni fogunk - közölte az osztályvezető.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!