Hajrá, felforgatott élet!

<b>Veszprém</b> - Harold még nem is élt, de már meghalt vagy tizenhatszor. Bár még fiatalember, egyetlen hobbija, hogy temetésekre jár. Itt ismerkedik meg az idősödő hölggyel, Maude-dal, aki megtanítja a szerelemre, az életre. A Budapesti Kamaraszínház Harold és Maude című vendégjátékát nemrégiben láthatta a közönség a Petőfi Színházban.

Kiss Nikolett

Haroldnak (Kolovratnik Krisztián) tulajdonképpen semmi baja nem lehetne az életével, ám mégsem tud vele mit kezdeni. Egyetlen szórakozása, hogy különféle öngyilkossági módokat eszel ki, de igazából a kísérletei már senkit beleértve saját édesanyját is sem hatják meg. 


Vári Éva, az idős hölgy és a szerelmes fiú, Kolovratnik Krisztián
(Fotó: Gáspár Gábor)

A mama (Szilágyi Zsuzsa) szerint Harold életére egyetlen megoldás létezik (mi más?): a nősülés. A mama persze működésbe is lép, és a mai modern társkereső módszerekkel élve az internet segítségével szervezi a randikat fiának. Persze, nem túl sok sikerrel. 

A fiú aztán az egyik temetésen megismerkedik az életvidám, belevaló idős hölggyel, Maude-dal (Vári Éva), aki fenekestül felforgatja a fiú életét. Minden nap próbáljunk ki valami újat, illetve Azért kapjuk az életünket, hogy valamit kihozzunk belőle ízelítő az igazságokból, amelyeket Maude megoszt a fiúval. 

Idős nő és fiatal férfi szerelme, izgalmas, szép téma, már-már határokat feszegető, ám mégsem sikerült a színpadon megjeleníteni. Kolovratnik Krisztián tény, hogy baromi vonzó, de sajnos ennyi volt minden, ugyanis azt nem igazán hittem el neki, hogy szerelmes. 

Vári Éva is sokkal nagyobbat alakított a Hat hét, hat táncban, Szilágyi Zsuzsa játéka pedig hidegen hagyott, kivéve, amikor idegesített. Egyetlen pozitívumként viszont mindenképpen meg kell említeni a videóbejátszásokat, azok ugyanis segítették, feldobták a darabot. Ami a sztoriból kiindulva akár jó is lehetett volna. De nem lett. 
 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!