Sesum elhagyja a kórházat, Pesicet hazájában kezelik - Fotóval

<b>Veszprém</b> - <em>Zarko Sesum</em> hétfő reggel elhagyta a megyei kórházat, <em>Ivan Pesicet</em> pedig nagy valószínűséggel a hét közepén átszállítják egy horvátországi kórházba.

Martinovics Tibor

- Az arccsonttörést szenvedett szerb kézilabdás reggel kontrollvizsgálaton vett részt, arcából kiszedték a varratokat, és mivel állapota teljesen stabilizálódott, elhagyta a kórházat - tudtuk meg az intézmény orvosigazgatójától. 


Pesic kedden már szállítható állapotban lesz
(Fotó: Penovác Károly)


- Gyógyulásról szó sincs, hosszas rehabilitáció vár rá. A sportorvosok döntenek arról, mikor kezdheti el a könnyített edzéseket - nyilatkozta lapunknak dr. Tótth Árpád. 

A Csolnoky Ferenc Megyei Kórház orvosigazgatójától megtudtuk, a vasárnap hajnali tragédiában megsérült Ivan Pesic kapus állapota stabilizálódott, múlt hét péntek óta már nincs az intenzív osztályon, a napokon át gondot okozó lázát megszűntették, kedden már szállítható állapotban lesz. 

- Egyeztettünk a horvát orvosokkal, a hét közepén valószínűleg elszállítják tőlünk, s az utókezelése már Horvátországban zajlik. Pesicnek lelki támogatásra is szüksége lesz, amit természetesen legjobb, ha anyanyelvén kap meg, így mi is támogatjuk a kórházi áthelyezését - vélekedett Tótth Árpád.

Itt mindent megtudhat a Cozma-gyilkosságról!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!