Világklasszis társulat Veszprémben

<b>Napló</b> - Az átütő sikerű novemberi Mojszejev-turné szinte kiáltott a folytatásért! A méltán világhírű társulat 2009 márciusában ismét hazánkba látogat. Aki még nem látta az orosz táncosok valamelyik produkcióját, azoknak feltétlenül, de a korábbi nézőknek is érdemes az új előadásokra is ellátogatni.

Szausev Xénia

Az idei előadást a mester fiatalkori éveiben tett utazásai ihlették, amikor is húszas-harmincas években gyalog és lóháton bejárta az országot, ismerkedett a különböző népek táncaival, gyűjtötte az élményeket és motívumokat. 

Mojszejev sokat küzdött a felkent szakértőkkel, hogy érvényesíthesse elképzelését - a cselekményesség erőteljes kifejezését a táncban, továbbá a néptánc és az akadémikus balett elemeinek ötvözését -, de táncosaival is, amíg kialakította saját stílusukat. Első műsoruk, A Szovjetunió népeinek tánca azonnal ismertté tette őket. 

Később következtek a cselekményes balettek, az eltáncolt életképek. 
 
A Népek táncai című előadás a szcenikus orosz néptánc mellett bemutatja a különböző nemzetek hagyományait, testi kifejezésrendszerét. 

Az előadásban a kínai, a spanyol, vagy görög motívumok éppúgy élnek meg külön egységként, ahogyan a zenei utazás egy tökéletes egészet alkot. A fergeteges produkciót a hazai közönség március 21-én és 22-én a Papp László Budapest Sportarénában, 24-én Veszprémben, 25-én Győrben és 26-án Debrecenben csodálhatja meg.
 
A világklasszis társulat több évtizedes sikersorozata töretlen. Amerikától a távol Keletig mindenhol teltházak várják a varázslatot, amelyet a különleges képességű és képzettségű táncosok nyújtanak. A régi és új rajongók egyaránt feledhetetlen élményre számíthatnak idén is Magyarországon.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!