Elképesztő fordulat: Egy nő miatt kellett Cozmának meghalnia? - További részletekkel! (2.)

<b>Napló</b> - A román sportnapilap szerint az egész incidens úgy indult, hogy <em>T. Helga</em> - egyelőre még nem tudni, miért - szidalmazni, sértegetni kezdte a kézilabdást. Marian ingerülten visszavágott, állítólag arcul ütötte a nőt.

Szausev Xénia

Ennél több aztán nem történt kettejük közt, a kézilabdás társai elsimították a konfliktust. 

Az újságírók által meghallgatott szemtanúk szerint Cozma és barátai még körülbelül egy órát söröztek. Ezután jelent meg a lokálban a 25 fős társaság.

A lap cikke állítja: a romákat a Marian által megütött nő barátai hívták oda, B. Csaba és testvére, B. Tamás

A banda nem feltétlenül azért jött, hogy megölje, hanem hogy ráijesszen a román beállósra. Nem is ismerték Cozmát, s azt sem tudták, hogy kézilabdás. 

A szemtanúk azt mondják, a cigányok egy csoportja a táncparkettre ment, kihívó módon minél közelebb helyezkedve a kézilabdázókhoz.

Mariant pécézték ki maguknak, tánc közben többször is "véletlenül” nekimentek, lökdösték. 

A román először semmit nem válaszolt erre. "Marian nem volt egy agresszív férfi, nem kereste a bajt, nem úgy ismerték Veszprémben, hogy kötözködős fajta, de nem is az az ember volt, aki válasz nélkül hagyja, ha provokálják” – fogalmaz az újság.

A "megtorlók” csoportja tovább taszigálta, lökdöste a kézilabdást, akit végül is sikerült felbosszantaniuk, és ő is visszalökött – meséli a lapban az egyik szemtanú. 

Erre a jelre várt a társaság. N. Győző ütött először - egyike az utóbb Ausztriában elfogottaknak -, aztán R. Sándor.

Marian is kiosztott néhány egészséges ökölcsapást – írja az újság.  

Verekedés közben a földre esett és a hátát megvágták az üvegszilánkok. Amit már a kamera is rögzített, Marian felrohant, a cigányok utána - mondja a szemtanú.

Az üvegcserepes változatot a magyar sajtóban megjelent nyilatkozataiban a lokál tulajdonosa is fenntartja, csakúgy, mint azt a tényt, hogy Marian több sört is megivott.

De miért nem léptek közbe a testőrök, hogy elsimítsák a konfliktust? – teszi fel a kérdést a román napilap. Állítólag villámgyorsan történt minden. 

A rendőrök elmondása szerint aközött, hogy Marian lent táncolt, és hogy megkéselve meghalt fent a járdán, mindössze 64 másodperc telt el.

(Fotó: Napló)

A cikk ismertetését a második oldalol folytatjuk!

OLDALTÖRÉS: Román

Hogyan lett a vége mégis gyilkosság, ha a banda tagjai csak megijeszteni akarták Mariant? 

"Feldühítette őket, hogy Marian visszavágott. Nem számítottak arra, hogy szembeszáll velük. A dolgok elfajultak” – tudta meg a román napilap az egyik szemtanútól.

Hogyan lett a vége mégis gyilkosság, ha a banda tagjai csak megijeszteni akarták Mariant? 

"Feldühítette őket, hogy Marian visszavágott. Nem számítottak arra, hogy szembeszáll velük. A dolgok elfajultak” – tudta meg a román napilap az egyik szemtanútól.

Hogyan lett a vége mégis gyilkosság, ha a banda tagjai csak megijeszteni akarták Mariant? 

"Feldühítette őket, hogy Marian visszavágott. Nem számítottak arra, hogy szembeszáll velük. A dolgok elfajultak” – tudta meg a román napilap az egyik szemtanútól.

Ahogyan azt hárman is elmondták az újságíróknak, Marian ismerősei B. Tamást tartják a gyilkosság kitervelőjének, aki akkor este a lokálba hívta a romákat. De kicsoda ez az ember? 

A lap információi szerint B. Tamás gazdag üzletember, akinek legutóbbi, egymilliárd forintos lakópark-projektjét az egyik település polgármestere is nyilvánosan támogatja.

Az újság úgy tudja: B. Tamás gyakran mutatkozik rendőrségi vezetők, ügyvédek, bírók és politikusok társaságában is. Másrészt, mint állítják, kapcsolatban áll a Balaton környéki cigánymaffiával, amelynek tagjai Mariant megölték.

A lap informátorai szerint a kisebb beszédhibában szenvedő B. Tamás megalomániával próbálja kompenzálni magát komplexusaiért – áll a román újságcikkben. 

Tudni vélik, hogy B. Tamás sohasem fejezte be a jogi egyetemet, de – mert ő így akarja vagy csak puszta talpnyalásból – mindenki "ügyvéd úrnak” szólítja.

A román napilap értesülései szerint bizonyos körökben B. Tamás nevét és kapcsolatait összefüggésbe hozzák a Balaton környéki nagy pénzügyi mozgásokkal. 

Ráadásul, befolyásos ember lévén, gyakran kihozza a rendőrkézre jutott cigányokat is – állítja az újságcikk.  Sosem keveredik "piszkos ügyekbe” a nyilatkozók szerint, ezeket meghagyja Sz. Sándornak és társainak.

Azon az estén ő volt az, aki telefonon segítségül hívta a roma társaságot – folytatja az újságcikk. Ők, mivel Veszprémtől alig 50 kilométerre, Székesfehérváron voltak, mindenképpen bevethetőnek bizonyultak.

A lap egyik forrása, aki állítólag a B. testvérekével rivális csapat tagja, elmagyarázta: 

"Nem először hívta őket. Ez is a megalomániája miatt van. Ő tudta, ki Marian, de a cigányoknak nem mondta meg. Akkor este mindenkinek, de elsősorban nekünk meg akarta mutatni, kicsoda ő és milyen hatalma van. 

Bár nem volt rá szükség, minél több embert kért, ezért jöttek 25-en. Mindenáron bizonyítani akarták nekünk, hogy sokan vannak és egységesek. 

Meg akarta mutatni nekünk, hogy ő a főnök a városban. A cigányok már hat hónapja nem tették be a lábukat Veszprémbe, mert legutóbb is csak a rendőrök mentették ki a kezünk közül őket, s nem hagyták, hogy rendre tanítsuk őket” - mondta a román lap informátora.

Az újság úgy tudja: T. Helga, B. Csaba barátnője korábban prostituált volt Olaszországban. 

Azt mondják róla, hogy alkoholfüggő és lobbanékony, agresszív természetű ember. Azon a bizonyos estén ő és a B. testvérek is rendesen ittak a lap informátorai szerint.

Hogy miért veszett össze Mariannal, ebben a forrásaik nem értenek egyet, de ketten a három közül azt állítják, régebben Mariannak rövid viszonya volt a Helgával. 

"Marian szuper pasi volt. Szerette a lányokat, ez az igazság. Volt egy futókalandja Helgával” - mondja a román fiú egyik közeli ismerőse az újságban. 

Ez magyarázza azt a tényt – olvasható a cikkben –, hogy azok ketten nem véletlenül vesztek össze, már ismerték egymást.

Lehet tehát, hogy B. Tamás döntésében – írja a lap –, miszerint  megleckézteti Mariant, közrejátszott a kézilabdázó múltbeli kis kalandja is öccse barátnőjével. 

A romániai lap azt is tudni véli: T. Helga mamája a rendőrségnél dolgozik.

A romániai sportnapilap cikkének ismertetését hamarosan folytatjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!