Ajka Kristály - Életben kell maradni

Ajka - Csődgondnoksági kérelemmel fordult az Ajka Kristály Kft. a Veszprém megyei Bírósághoz. Az európai üvegipar 40-60 százaléka padlót fogott az elmúlt időszakban, és Ajka is a túlélésért küzd. Ha viszont a következő néhány hónapot átvészelik, akkor nyertesként kerülhetnek ki a helyzetből.

Kiss Nikolett

Az általános gazdasági helyzet rögtön szenvedő alannyá tette még tavaly ősszel az Ajka Kristály Kft-t. Súlyos piaci gondok keletkeztek, leállt a fogyasztás, nem lehetett eladni a termékeket, jelenleg minimum 30 százalékos a forgalomcsökkenés - tudtuk meg dr. Katzer Zoltán ügyvezető igazgatótól. 

Az év elején bejelentették a csoportos, mintegy 220 dolgozó létszámleépítését is, ám mivel szóbeli ígéretet kaptak a munkahelymegtartó támogatásra, ezért felfüggesztették azt. Jelenleg 360 ember dolgozik teljes munkaidőben, de ha nincs támogatás, akkor április végéig véghez viszik a leépítést. 

A társaságnak a csődgondnoksági védelem 120 napja alatt lehetősége van arra, hogy a fennálló pénzügyi problémáit megoldja. A csődgondnokság alatt egyébként nem kezdeményezhető felszámolás a cég ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!