Bemutatkozott az új rendőrkapitány

Tapolca, Sümeg - Dr. Smura János alezredes, a tapolcai rendőrkapitányság megbízott parancsnoka immár hivatalosan is bemutatkozott a területén.

Szijártó János

Több helyi rendezvényen is részt vett már, illetve egyebek mellett a legutóbbi sümegi képviselő-testületi ülésen szólalt meg. Itt Makkos Róbert századossal, sümegi örsparancsnokkal közösen válaszoltak a képviselői kérdésekre, felvetésekre. 


Dr. Smura János alezredes (balra) az új megbízott kapitány, mellette Makkos Róbert sümegi örsparancsnok a legutóbbi képviselőtestület ülésén válaszolt a kérdésekre
  (Fotó: Szijártó János)

A helybeliek többek között a gyalogos járőr jelenlétét hiányolták, és ebben kérték az új vezető segítségét. Ez a probléma egyébként Tapolcán és vélhetően sok más helyen is létezik, így minden bizonnyal előbb-utóbb erre, akár a polgárőrséggekkel való szorosabb, összehangoltabb munkával vissza kell még térni. 

Ezzel együtt a megbízott kapitány rendet, a közbiztonság javítását ígérte. Dr. Smura János kinevezése előtt a Veszprém megyei rendőrfőkapitányság ügyeleti osztályát vezette. 

Azt is megtudtuk, hogy az 1989 óta kapitányként Tapolcán dolgozó dr. Scher József ezredes betegállományban van, ezért irányítja a megbízott parancsnok a tapolcai kapitányság munkáját.
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!