Francia lett a nyerő

Veszprém - A közigazgatásban és a vállalkozói világban egyaránt nagy tapasztalattal rendelkező dr. Francia Ferencet választották a veszprémi kistérségi társulás munkaszervezetének vezetőjévé a polgármesterek a legutóbbi ülésen.

Győrffy Árpád

A megyei jogú várost, Herendet és a Hajmáskértől Mencshelyig terjedő térség önkormányzatait tömörítő szervezetnél tavaly nyár óta tart az átmeneti állapot a munkaszervezet vezetésében. Talán a kistérségek növekvő súlyát is jelzi, hogy a legutóbbi pályázatra nyolcan adták be anyagukat. Az átlagéletkoruk 49 év volt, ami 39-58 év között szóródott. 

A jelentkezők között három közgazdász, egy-egy igazgatásszervező, közoktatási vezető, vegyipari gépész, szociálpedagógus és jogász-gépész-szakközgazdász volt. 

Korábban különböző beosztásokban dolgoztak több más mellett oktatási intézményekben, önkormányzati hivataloknál, egészségügyi pénztárnál, színházban, erdészeti és kommunális szolgáltató üzemben, társadalmi szervezetnél, helyi televíziónál, munkaügyi központban, kistérségi munkaszervezetnél, biztosítónál és nyelviskolában. 

Nyolcan összesen 38 korábbi állást soroltak fel a szakmai tapasztalatok rovatban, ebből nyolc munkahelyről egyetlen pályázó számolt be. Két pályázó jelezte, hogy angolból felsőfokú, németből középfokú nyelvismerettel rendelkezik, további három a hivatalos szint megadása nélkül írt német, angol, illetve orosz nyelv ismeretéről.

A kistérségi társulásokra vonatkozó jogi előírások szerint a szavazásoknál az igent mondó polgármesterek száma mellett az általuk képviselt települések lélekszáma is befolyásolja a végeredményt. Így munkaszervezet-vezető választásánál a Debreczenyi János veszprémi polgármester által is támogatott Francia Ferenc lett a befutó. 

Az 56 éves, agrárközgazdász végzettségű pályázó dolgozott az egykori megyei tanácsnál, városigazgató volt Veszprémben, igazgatta a Veszprém Televízió Kft.-t, az utóbbi tíz évben pedig családi vállalkozásban benzinkutat üzemeltetett. Az április elsejétől érvényes megbízást négy hónap próbaidővel határozatlan időre nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!