Johnny Depp és a mozgalmi dalok

Hétvége - Tudod milyen érzés, ha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöznek? Vagy milyen a távoli galaxisok zenéje? És, hogy mi az üzlet egy lada gyárban? Hétvégi programajánlónkból kiderül.

Munkatársunktól

A 2007-es Utcazene Fesztiválon már rácsodálkozhattunk az első pillantásra echte orosz zenekarnak tűnő Russkaja lehengerlő stílusára (valójában Bécsben alakultak, osztrák-orosz-ukrán-magyar-német tagokból), és, hogy mit is kezdenek egy jamaikai műfajjal (a ska-val, ugye) a kommunista mozgalmi dalokon és a nyolcvanas évek diszkópopján felnőtt zenészek. Ők maguk azt szokták mondani a koncertjeikre, hogy olyan "mintha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöztek volna". Ha viszont kimaradt a fent említett élmény, akkor péntek este az Expresszóban bepótolhatod. 

Szombaton, ugyanezen a helyszínen pedig a Korai Öröm tart lemezbemutató koncertet, akiknek a sodró-pszichedelikus-lüktető zenéjét szokás a bevezetőben jelzett távoli galaxisokhoz hasonlítani.

Aki pedig az odakint tomboló tavasz helyett inkább a tévézést jelöli meg hétvégi teendőnek, az meg is érdemli, ugyanis csupa jó filmet láthat. 

Rögvest ma este a honi filmgyártás egyik kultikus darabjával találkozhatunk, amelyben a kelet-európai szocializmus abszurditásán röhöghetünk nagyokat. Az 1985-ös Egészséges erotikában (Filmmúzeum, 20h) egy lada gyár (láda amúgy, de nem ez a film egyetlen nyelvi furcsasága) vezetősége döbben rá, hogy milyen lehetőségek rejlenek abban, ha tűzvédelmi célokból kamerát szereltetnek a női öltözőbe. 

Ugyancsak péntek este pedig Tim Burtonnek köszönhetően megismerkedhetünk minden idők legrosszabb filmrendezőjével, vagyis Ed Wooddal (m2, 22.45), Johnny Depp alakításában. Bepillantást nyerhetünk még a B-kategóriás sci-fi és horrorfilmek készítésének mikéntjébe, találkozhatunk számos klasszikus szörnnyel, ráadásul kedvenc vámpírunk, Lugosi Béla is feltűnik. 

Szombaton leginkább egy háborús dráma (Tigrisek földje – TV2, 21.45) és egy kisember-dráma (A Richard Nixon-merénylet – DunaTV, 21.50) között választhatunk. Előbbinek Colin Farrell, utóbbinak pedig Sean Penn és Naomi Watts a nagy előnye. 

Vasárnap aztán ismét egy kult-filmmel lazíthatunk, ez pedig nem más, mint Kevin Smith munkája, a Képtelen képregény (film+2, 20.20), középpontban egy furcsa szerelmi háromszöggel, sok képregénnyel, és amelyből természetesen nem hiányozhat az elmaradhatatlan Jay és Néma Bob páros sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!