Legfontosabb a pedagógus - A tanárképzés napját rendezték a Pannon Egyetemen

Veszprém - A tanárképzés a magyar oktatásfejlesztés legfontosabb kérdése, állította Arató Gergely államtitkár a Pannon Egyetemen második alkalommal rendezett Tanárképzés napján.

Balla Emőke

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium oktatásért felelős államtitkára hangsúlyozta: fontosak az iskolaszerkezettel, az épületek állagával, az iskolai hatalom centralizáltságával, az osztálylétszámmal kapcsolatos kérdések, a legfontosabb mégis a pedagógus személyisége. 

A motivált, megbecsült, elkötelezett, szakmailag felkészült pedagógus képes javítani a diákok teljesítményén, jó eredményt elérni. Ha azt szeretnénk, hogy a pedagógus pálya vonzó legyen a fiatalok számára és a legjobb képességű diákok válasszák azt, megbecsültté kell tenni a pályát, növelni kellene a béreket.

A Pannon Egyetem Tanárképző Központja hagyományteremtő jelleggel tavaly rendezte meg először a tanárképzés napját, azzal a céllal, hogy kutatókkal, fejlesztőkkel, gyakorló pedagógusokkal a tanárképzés aktuális kérdéseiről beszéljenek, tájékoztatott Vass Vilmos egyetemi docens. 

Az idén a legújabb kutatási eredmények, módszertani programok, műhelymunka mellett a tanári mesterszakot is fókuszba állították. A vendégeket Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte, kiemelve, hogy a konferencia az itt végzett eredményes munka, a veszprémi tanárképzés elismerését jelenti.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!