Magyarország támogatja a fogyasztói jogok európai harmonizálását

Budapest - Magyarország támogatja az Európai Unió kezdeményezését a fogyasztói jogok európai harmonizációjára - nyilatkozta Alexa György, az Országgyűlés fogyasztóvédelmi eseti bizottsága elnöke pénteken az MTI-nek.

MTI

Az Európai Parlament belső piaccal és fogyasztóvédelemmel foglalkozó bizottsága csütörtöki kibővített ülésén megvitatta a fogyasztóvédelmi jogokról szóló javaslatot az uniós országok fogyasztóvédelmi bizottsági elnökeinek részvételével.

Az ülésen részt vett szocialista politikus tájékoztatása szerint az európai javaslat célja az, hogy a meglévő szabályozási keretet egyszerűsítse, kiegészítse. 

Alexa György úgy vélekedett, az, hogy az Európai Unióban  egységesítenék  a fogyasztói jogokat, jobb érdekérvényesítést jelentene a tagországok fogyasztói számára.

Magyarország számára fontos az egyértelmű megfogalmazás, az egységes értelmezés az eddigi eltérő gyakorlattal szemben - hangsúlyozta a fogyasztóvédelmi eseti bizottság elnöke, aki szerint a fogyasztóvédelmi uniós irányelvek nem lazíthatják fel az egyes országokban meglévő szigorú szabályokat.     

A szocialista politikus kiemelte: Magyarországnak fontos, hogy az Európai Unió egységesített fogyasztóvédelmi irányelve az eddiginél erőteljesebb védelmet nyújtson a határokon átnyúló kereskedelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!