Tapolcai ütőspáros országos sikere

Tapolca - Első helyet szerzett két tapolcai gimnazista a hatodik Országos Maros Gábor ütőhangszer versenyen Győrben, a duók között.

Szijártó János

A Járdányi Pál Zeneiskola két növendéke, Kovács Ádám és Májer Dániel hétfőn koraeste fellépett a Tapolcai zenei napok záró növendékhangversenyén is, ahol Péni Béla igazgató külön gratulált a két ifjúnak. 

A dicséret természetesen felkészítő tanáruknak, Tóth Péternek is szólt, aki valamikor szintén a Járdányi tanulója volt.


A két tapolcai fiú, Májer Dániel (balról) és Kovács Ádám országos ütős versenyen lettek elsők
 (Fotó: Szijártó János)


A győri megmérettetésen mintegy félszáz zeneiskola növendékei léptek fel szóló- és duó kategóriában. 

A három tagú zsűri, Papp Balázs, Holló Aurél és Szabó István (mindhárman elismert művészek, szaktekintélyek az ütős hangszerek világában) értékelése szerint a két tapolcai fiú nyújtotta a legjobbat a párosok versenyében. 

A két tapolcai diák egy kortárs szerző, Takács Ferenc Álom című művét mutatta be, s amint az kiderült, igen nagy sikerrel. 

Produkciójuk színvonalát tükrözi, hogy a rendezvényen három különdíjat is ádadott a Talamba ütősegyüttes, ebből az egyiket Kovács Ádám, a másikat Májer Dániel vehette át. 

Azt már tanáruk, Tóth Péter mondta el, hogy Ádám és Dániel hét éve tanulnak a zeneiskolában, és mindeketten magabiztosan kezelik az ütős hangszereket, köztük a kisdobot, a marimbát, a vibrafont, de a komplett dobszerelést is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!