Az együttműködés jegyében

Pápa - A pápai közgyűjtemények vezetőit és képviselőit várták szerdán a Veszprém Megyei Levéltár Pápai Levéltárának udvari nagytermébe egy kerekasztal-megbeszélésre, ahol az intézmény első szakmai napjára került sor.

Nagy Imre

Az összefogást és az együttműködést elősegítő szakmai tanácskozáson a rendezvényt szervező pápai levéltár mellett részt vettek a Dunántúli Református Gyűjtemények, a Jókai Mór Városi Könyvtár, a pápai Esterházy múzeum, a Kékfestő múzeum valamint a városi televízió munkatársai, vezetői is.

- Itt most mi nem udvariasságokat akarunk mondani egymásnak, hanem arra szeretnénk rávilágítani, hogy miben tudunk majd a jövőben együttműködni - mondta el Somfai Balázs, a pápai levéltár vezetője a rendezvény célját, ami a várostörténet művelését, minél részletesebb feldolgozását hivatott szolgálni. 

Hozzátette még, hogy egy ekkora európai városban úgy kell az együttműködés, mint egy falat kenyér.

Dr. Hermann István, a Veszprém Megyei Levéltár igazgatója és dr. Áldozó Tamás pápai alpolgármester köszöntőjét követően a résztvevők meghallgathatták a város kulturális értékeinek és történetének ápolásában tevékenyen részt vállaló intézmények bemutatkozását. 

Ezután a hozzászólások következtek, majd pedig kötetlen beszélgetéssel zárult a pápai levéltár első szakmai napja, amit a résztvevők reményei szerint számos hasonló rendezvény követ majd a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!