Bombameglepetés: Szávay legyőzte Venus Williamst!

Párizs - A 29. helyen kiemelt Szávay Ágnes egy nagyon sima és egy szorosabb játszmában legyőzte a harmadikként rangsorolt amerikai Venus Williamst és bejutott a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjébe.

Szausev Xénia

A világranglistán 31. magyar játékos - akinek ez pályafutása legjobb Roland Garros-eredménye -  1 óra 21 perc alatt nyert a volt világelső ellen.

Szávay a következő fordulóban a 20. helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulkovával találkozik.

Az első szettben a Vasas teniszezője valósággal lesöpörte a Roland Garros salakjáról hétszeres Grand Slam-győztes riválisát és harminc perc alatt nullra nyerte a játszmát.

A folytatásban már kiegyenlítetté vált a játék: a tengerentúli teniszcsillag nem hibázott annyit, így 4:4-ig fej-fej mellett haladtak. A tizedik gémben aztán kétszer is hibázott az amerikai, Szávay kihasználta ezeket és pályafutása egyik legnagyobb diadalát aratva bejutott a 16 közé a Roland Garroson.

A húszesztendős Szávay a nyolcaddöntőbe jutásért Cibulkovával találkozik: eddig háromszor játszottak WTA-tornán egymás ellen és mindhárom meccset - 2007-ben - a magyar nyerte.

Eredmény, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
SZÁVAY ÁGNES (29.)-V. Williams (amerikai, 3.) 6:0, 6:4
(MTI)
(Fotó: AP/Christophe Ena)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!