Rendkívül erős UV-sugárzás várható hétfőn

Napló - Újabb riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a hétfőre várható extrém értékű, 8,1-es erősségű UV-B sugárzás miatt.

Napló

A dél-dunántúli és dél-alföldi országrészben a legmagasabb UV-B sugárzás elérheti a 8,1-es extrém értéket - olvasható a meteorológiai szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott közleményében.
   
Mint írják, az ország északkeleti régiójában lesznek felhőátvonulások, de ahol hosszabb- rövidebb ideig kisüt a nap, az UV-B index ugyancsak meghaladhatja az extrém sugárzás határértékét.  
   
Normál bőrtípusnál már 15 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet - figyelmeztetnek, javasolva, hogy 11 és 15:00 óra között kerüljük a napozást, és a szabadban tartózkodóknak később is ajánlatos fényvédő krém használata.
   
További információk a www.met.hu/hunalarm weboldalon. olvashatók.
   
Az Országos Meteorológiai Szolgálat legutóbb csütörtökre adott ki riasztást a várható 7,6 os UV-B sugárzás miatt, majd ezt a sugárzás értékének csökkenése miatt péntekre visszavonták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!