Rekord számú mentés a Balatonon

Siófok - Minden figyelmeztetés ellenére sokan jutottak bajba a Balatonon a csütörtöki rendkívüli időjárásban; a vízirendőrök a korábbi rekordjukat megdöntve 46 embert, a vízimentők 18-20 embert mentettek ki a vízből.

MTI

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője arról számolt be az MTI-nek pénteken, hogy a csütörtöki, szokatlan irányú és erősségű déli szél rendkívül sok munkát adott a vízirendőröknek. 

Akadt felborult sárkányhajó, és olyan vízi bicikli, amelyről 9-10 embert kellett egyszerre kimenteni. Vitorlázók, szörfösök, csónakosok jutottak még bajba, és két fürdőző is segítségre szorult.
    
A vízimentőknek 18-20, főként vízi járművével bajba jutott emberen kellett segíteniük - mondta Tar Mihály, a Magyarországi Vízimentők Szakszolgálatának szóvivőjének. 

A legextrémebb eset az volt, amikor egy hajós nem vette észre, hogy nincs kötél a horgonyán, és úgy hajította ki a vízbe, majd sodródni kezdett rögzítés nélküli hajójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!