Részeg autótolvajok és monoklis közterület-felügyelő - bűnügyi rövidhírek

Veszprém, Szentgál - Megbírságolt férfi ütött meg egy közterület-felügyelőt Veszprémben, Szentgálon pedig fiatalok csaptak bulit egy lopott autóval és két liter borral.

Halmos György

Megütötte a közterület-felügyelőt

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás egy 35 éves hajmáskéri férfi ellen, aki hétfőn délelőtt megütött egy közterület-felügyelőt Veszprémben.

A rendőrség tájékoztatása szerint az eset előzménye az volt, hogy az Óváros térre gépkocsival behajtó és ott parkoló férfit távollétében a közterület felügyelet megbírságolta és lefényképezte a járművet, mivel tulajdonosa nem rendelkezett érvényes behajtási engedéllyel.

Az intézkedés végén megjelent a gépkocsivezető, aki arra hivatkozott: a bankfiókba ment behajtási engedélyt kérni, és kérte, hogy töröljék a bírságot. A felügyelet munkatársa közölte vele, hogy a kiszabott bírságot nem áll módjában megváltoztatni, ha rendelkezik behajtási engedéllyel, azzal menjen  be a központba, és ott azt mutassa be.

Ezt követően a felügyelet munkatársa gépkocsival elindult a helyszínről, majd a Szabadság téren a tilos lámpáknál tilos jelzésnél megállt. Ekkor a megbírságolt férfi odafutott a gépkocsihoz és a nyitott ablakon keresztül benyúlva egy alkalommal fejen ütötte a közterület felügyelőt, majd elfutott. Pár perc múlva a járművénél a járőrök elfogták a férfit, aki tettét megbánta.

Ittasan vezette a lopott autót

Két fiatal hétfőn délelőtt ellopott a szentgáli barlangászház udvarából egy Lada Niva gépkocsit, előtte megittak két liter bort, majd harmadik társukkal kipróbálták a közeli erdőben, mire képes az autó.

A körzeti megbízottakon, járőrökön kívül a gépkocsi keresésébe bekapcsolódtak a polgárőrök is. A fiatalok a Nivával jártak Herenden, Zsófiapusztán, de még a környező erdőkben is próbára tették a terepjáró képességeit. A gépkocsit vezető fiatalembernek lopás és jármű önkényes elvétele mellett ittas és engedély nélküli vezetés, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!