Hulladékdepó - A lerakó megfelel az uniós előírásoknak

Tapolca - Mintegy 155 millió forintos beruházással korszerűsítette hulladéklerakó telepét a Remondis Kft., s ezzel azon kevesek egyike lett, ahová az uniós moratórium után is beszállítható a szemét.

Németh F. Bernadett

A Remondis világviszonylatban a legnagyobb privát hulladékgazdálkodási cégek egyike. 

A tradicionális családi vállalkozás több mint 20 millió embernek nyújt szolgúltatásokat 18 ezer dolgozójával, több mint hatezer speciális járműjével 21 európai országban, Japánban, Kínában, Tajvanon és Ausztráliában is jelen van. 

A Remondis széles szolgáltatási spektrumot kínál a városoknak, településeknek, a begyűjtéstől egészen a hasznosításig. 

Magyarországon is egyre több önkormányzat bízza meg nem csak a hulladékgazdálkodási feladatokkal a Remondist, hanem olyanokkal is, amelyeket a vállalat a PPP (Public Private Partnership) keretein belül kínál. Így Tapolca is. 

Július 15-étől csak azok a hulladéklerakók működhetnek tovább, melyek megfelelnek az Európai Unió előírásainak. 

A tapolcai cég ezért egy hektáros területen, a Tapolca-Csordáskúti hulladéklerakóban egy új, szigetelt depóniát alakított ki, a jogszabályi, hatósági előírtakban rögzített műszaki tartalommal. 

Az új depónia több mint 95 ezer tömör köbméter hulladék befogadására képes. A beruházás csaknem 155 millió forintba került. 

Az új létesítményt szerdán ünnepélyes keretek között avatták fel. Az ünnepségen részt vett és üdvözölte a beruházást Császár László tapolcai polgármester és  dr. Ulrich Guthunz, a Remodis ügyvezető igazgatója. 

A beruházást Kiss Nándor, a Remondis Tapolca Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be. 

A Remondis Tapolca Kft. Tapolca és a régió 44 településének lakossági és közületi hulladék gyűjtését, szállítását és ártalmatlanítását végzi, továbbá a felállított körülbelül ötven hulladékgyűjtő szigetről szállítja be a szelektíven gyűjtött papírt, pet-palackot és üveget, illetve adja át újrahasznosításra. 

Ezen felül a Remondis üzemelteti a hulladéklerakót és végzi a városban a gépi úttisztítást, valamint a téli gépi síkosságmentesítést és hóeltakarítást. 

(Fotók: Penovác Károly)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!