Feloszlatta magát a városi testület - Szombaton még ünnepeltek

Balatonkenese - A hivatalos várossá avatási ünnepség után alig 48 órával feloszlatta magát a képviselő-testület.

Halmos György

A feloszlatásról szóló határozatot hét képviselő támogatta. Az előterjesztő, Lengyel János  elmondta: egy korábbi testületi határozat alapján szerették volna lezárni az Experidance együttessel kapcsolatos szerződés ügyét, azonban az ülésen nem jelent meg sem a polgármester, sem az alpolgármester. - Ha ennyire sem tisztelnek meg minket, akkor meg kell gondolni a továbi együttműködést. 

Ezután tettem meg az előterjesztés, amit a jelenlévők elfogadtak - indokolta a képviselő. 
 
- Mondvacsinált ügyre hivatkozva oszlatta fel magát a testület a rendkívüli ülésen jelen lévő hét képviselő segítségével - kommentálta az eseményeket Sörédi Györgyné polgármester. 

Elmondta, hogy hétfőn délután jelezték neki, hogy hívja össze a rendkívüli ülést, aminek eleget tett. Egy, az Experidance együttes támogatásával kapcsolatos napirendi pontot tárgyalt a testület, amikor második napirendi pontként Lengyel János szóban terjesztette elő a feloszlatásra vonatkozó javaslatát.  

A rendkívüli ülést Kürthy Lajos, a pénzügyi bizottság elnöke vezette, miután nekem, és dr. Németh Gyula alpolgármesternek is olyan elfoglaltságom akadt, ami miatt nem lehettünk jelen - ismertette a polgármester. 

Hozzátette: harmadszorra próbákozik a testület egy része a feloszlatással. Sörédi Györgyné megfogalmazása szerint három éve tart ez az állapot a testültben, átmeneti időszakokra csendesett csak a helyzet.

A várossá nyilvánítás utáni első testületi ülésen került szóba az Experidance együttes támogatása. Kürthy Lajos, elmondta, hogy nem tudott arról a rendkívüli testületi ülésről, amelyen az Experidance együttesel kötendő szerződésről döntöttek. 

Mint kiderült, időhiány miatt telefonon egyeztettek a képviselőkkel a kérdésben. Végül nem volt szükség az önkormányzati támogatásra, mert a jegyeladásból, a támogatásokból a koncert nullszaldós lett.

(Fotó: Andrónyi András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!