Amatőr zenészek egyesülete

Veszprém - A zene mindennapi életünk része, hallgatjuk reggel a rádióban, buszon, vezetés közben, de akár a séta is egy ritmus. Ezért is volt fontos, hogy megalakult az Élő-Zene Egyesület, mely az amatőr zenekarok első próbálkozásait segíti. Többek között erről is szólt szombaton az I. Zenei konferencia a Hemóban.

Munkatársunktól

Az egyesület 2007 végén alakult azzal a céllal, hogy Veszprémben is legyen egy csapat, amely támogatja a kezdő zenekarokat, képviseli érdekeiket, segít a felkészülésben, reménykedve egy saját klubház kialakításában.

- A debreceni Más Mozaik Szociokulturális Egyesület pontosan ezért jött létre 1989-ben - mondta az egyesület titkára, Szatmári Gergely. Fő tevékenységük az ifjúság segítése; biztosítanak próbatermet, stúdiót, valamint egy közösségi teret a fellépésekhez. A Rocksuli néven ismertté vált debreceni központ az ország egyetlen rockzenét oktató iskolája már húsz éve. Hét tanszéket indítanak évente - legnépszerűbb a gitár -, melyen háromszázötven  diákot tizennyolc tanár oktat.

Az Élő-Zene Egyesület célja, hogy a megyénkben működő tehetséges amatőr együtteseket megismertessék a nagyközönséggel, hogy népszerűvé váljanak és rajongókat szerezzenek. Az alapötlet egy Rocksulihoz hasonló társulat létrehozása, mellyel a kezdő zenekarok nehéz helyzetét szeretnék megkönnyíteni, támogatni.

Porga Gyula  veszprémi alpolgármester elmondta, az amatőr együtteseknél fontos, hogy tudjanak létezésükről. Harmincöt csapat működik a megyeszékhelyen. A veszprémi Expresszóban vasárnap délutánonként ingyenes fellépést biztosít nekik az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!