Mezőlak: Törvényes volt az önfeloszlatás

Mezőlak - Mint arról már korábban beszámoltunk, a település képviselő-testülete a polgármesterrel való megromlott kapcsolata miatt feloszlatta önmagát.

Németh Sándor

A döntést Szabó László polgármester törvénytelennek tartotta és megfellebbezte a helyi és a megyei választási bizottságnál, valamint a megyei bíróságon. Az elutasított fellebbezéseit követően a képviselő-testület tagjai kedden este tájékoztatták a sajtó képviselőit a feloszlás előzményeiről és a jelenlegi helyzetről.

Mint kiderült, az évek során - az iparűzési adónak köszönhetően - komoly bevételre tett szert az önkormányzat. A gazdagodás viszont nem látszott meg a településen, csak beteljesületlen ígéretek hangzottak el, s amikor ezt a testület tagjai szóvá tették, azt a polgármester személyes megtámadtatásnak tekintette.

Mindezek és a képviselők szavahihetőségének a polgármester általi megkérdőjelezése, valamin a falu polgárinak elégedetlensége is hozzájárult az önfeloszlatást hozó döntéshez - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az önfeloszlatásról szóló beadványt szeptember 9-én nyújtották be, a polgármester által szeptember 15-re összehívott testületei ülés anyagi között viszont nem szerepelt az önfeloszlásról szóló napirend.

Hiába kérték a testületi tagok Szabó Lászlót a napirend megtárgyalására, hajthatatlan maradt. Közel háromórás győzködés után a polgármester felállt és otthagyta a testületi ülést. Ezt követően az alpolgármester vezetésével tárgyalták meg és fogadták el a napirendi pontokat, közöttük az önfeloszlásról szólót is.

Az azóta eltelt időszakra sok minden mondható, csak jó nem - hangsúlyozták az időközi választás időpontjáig, december 13-ig hivatalban lévő képviselők.

Ugyanis mint kiderült, a polgármester a szeptember 15-én hozott határozatokat nem hajlandó végrehajtani. Így például az érintettek mai napig nem kaphatták meg a beiskolázási segélyeket sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!