Mutassa otthonát - Muskátliözön a kertvárosban

Veszprém - Virágözön zúdul alá a Dózsavárosban Vingelmanék családi házának erkélyéről. Az arra járók is rendre megcsodálják, pedig titka egyszerű: gondoskodás és szeretet.

Nagy Terka

A kétgenerációs családi ház a Dózsavárosban áll, Vingelman Zoltán két gyermekével és a szüleivel lakja. Hat éve vesznek részt a Virágos Veszprémért versenyben, amit táblák is hirdetnek a ház falán. A muskátli áradatot számos arra járó megcsodálja, mondja a ház ura, az is előfordul, hogy becsöngetnek hozzá, árulja el, mi a titka az impozáns látványt nyújtó balkonnak.

- Nincs különösebb - válaszolja a kérdésre -, csak öntözni kell, tápoldatozni hetente egyszer, gondoskodni róla és szeretni. Minden nap reggel és este is öntözzük: 25 liter fogy naponta. Fontos, hogy a téli hónapokat jól vészeljék át.

Eddig ez megoldott volt, Zoltán a munkahelyén, az Opel-szervíz autómosójának ablakában teleltette a növényeket, de hogy idén mit kezd velük, még nem tudja, mert a szerviz megszűnt. A muskátlit egyébként feleségével közösen gondozzák, s az öntözéshez az esővizet fogják fel. Ez nem csak környezetkímélő, hanem a családi költségvetést sem terheli: Zoltán szerint, ha ennyi vizet a csapból kellene engednie, nem lenne ilyen szép balkonnövénye. Azt nem tudja, a virágözönt pontosan hány tő muskátli "produkálja", de 26 virágládában pompáznak minden virágszerető örömére.

A Mutassa otthonát rovatunkba várjuk azok jelentkezését, akik kedvet éreznek hozzá, hogy bemutassák otthonukat, esetleg annak egy-egy különösen szép, vagy érdekes részletét. Fotókat, jelentkezéseket a [email protected] címre várunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!