Sült hal illata a Visszhang-dombon

Van élet a nyáron túl is a Balatonnál- hosszú ideig ez legfeljebb egy tartalom nélküli üres mondat volt, mára viszont már bebizonyosodott: ha jó programokat kínálnak, igenis lehet vendégeket csábítani elő-és utószezonban is tóhoz. Így volt ez a Garda fesztivál esetében is, amelyet hétvégén rendeznek meg, nyolcadik alkalommal.

Kiss Nikolett

A szebb nyári napokat idéző tömeg fogadta szombaton a Tihanyba látogatókat. Bár az időjárás nem a legszebb arcát mutatta, csak hosszas keresés után lehetett szabad parkolóhelyet vadászni a településen. Mindenütt sétálgatók, kirándulók, kitelepült árusok, no meg a hűvös ellen forralt bor és tea- igazán szép látvány, valamint illat- és ízorgia volt ez az október végi hétvégén. A „látott hal”, azaz a garda fesztiválját immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg: a nap gardahalászattal kezdődött, majd a halat és az újbort is megáldották a bencés apátságban, kora délután pedig a Visszhang-dombon sültek pirosra tucatjával a nyársra szúrt halak. Közben a tihanyi asszonykórus műsora, borrendi avató, a füredi néptánc együttes műsora, valamint musical slágerek is szerepeltek az „étlapon”. Az este nosztalgia diszkóval zárult, a ma reggel pedig stílszerűen újra a halakkal nyit: a Belső-tó Garda Kupa- Horgászversenyre kerül sor a Tihanyi Belső-tó Kht. szervezésében a Belső-tó partján, majd reggel kilenc órától a Visszhang-dombon halászlé- és halételfőző versenyt rendeznek. A gyerekeknek sem kell unatkozni: gyermekelőadás, gólyalábasok, kézműves foglalkozás szórakoztatja őket, de ma délután is lesz még zene, és tánc is. Egy kellemes tihanyi kirándulást mindenképpen megér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!