Többen váltanának kötelező felelősségbiztosítást

Budapest - Ebben az évben még szinte minden autósnak egyszerre, az év végén kell kiválasztania azt a biztosítót, akinél kötelező felelősségbiztosítást köt.

Varga Ibolya

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szabályainak jövő évi változása előtti utolsó nagy váltási roham idejére rendkívüli mértékben megnőtt azoknak az aránya, akik a kampány ideje alatt megnézik az egyes biztosítók kínálatát, és kedvező lehetőségek esetén biztosítót is váltanak - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet legfrissebb kutatási eredményéből.
 
A tavalyi kampány előtti felmérések eredményei azt mutatták, hogy a gépjárművel és felelősségbiztosítással is rendelkezőknek valamivel kevesebb, mint negyede tervez biztosítóváltást.
 
A biztosításpiaci vizsgálat idei legfrissebb eredményei szerint azonban ugrásszerűen megnőtt a biztosítóváltás iránt érdeklődők száma. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szabályainak jövő évi változását megelőző utolsó nagy kampány előtt a gépjármű tulajdonosok több mint 41 százaléka válaszolta, hogy részletesen utána néz majd az egyes szolgáltatók ajánlatának.

Az, hogy végül hányan döntenek a biztosítóváltás mellett, természetesen nagyban függ majd attól, hogy a szolgáltatók ajánlatai mennyiben különböznek egymástól, azaz mennyit lehet majd megtakarítani egy-egy jól sikerült átszerződéssel.
 
A biztosítóváltással kapcsolatban aktívan érdeklődő gépjármű tulajdonosok 41 százalékos aránya már egy elég széleskörű társadalmi reprezentáltságot jelent, így az érdeklődők demográfiai adataiban nincsenek komoly eltérések.

Mégis érdemes kiemelni, hogy a férfiak, a középkorúak, illetve az érettségivel rendelkezők körében a legmagasabb a váltással kapcsolatos érdeklődők aránya - mondta el Bacher János, a  piackutató ügyfélkapcsolati igazgatója.
 
A tájékozódás fő forrása idén az Internet lesz. A váltást tervezők egynegyede az újságokban elhelyezett tarifatáblázatokat is szívesen átvizsgálja majd, de komoly rohamra számíthatnak a biztosítási üzletkötők és alkuszok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!